Tužiteljstvo trenutno analizira rezultate DNA i GPS vještačenja. Do sada je ispitano oko 25 svjedoka, pretražena i vještačena tri automobila, a Dankino tijelo još uvijek nije pronađeno.

Djed Danke Ilić, Milan, srpskim je medijima rekao kako, baš kao i Dankini roditelji, sumnja u to da je djevojčica nestala ili da je mrtva već da je istina nešto sasvim treće.

Danka je nestala 26. marta, a glavni osumnjičeni za njen nestanak i moguće ubistvo su Dejan Dragijević i Srđan Janković. Ako do septembra ne budu prikupljeni konkretni dokazi protiv njih, mogli bi biti pušteni na slobodu.

Milan, djed Dankin, izrazio je veliko razočaranje i sumnju u dosad pružene informacije.

”Ne znamo što misliti i sumnjamo u sve što nam je rečeno, jer se čini da dokaza nema. Počeo sam se nadati da je Danka još uvijek negdje i da je živa. Želio bih vjerovati da su je možda predali nekome, a ne ubili.”

Povod dodatnoj sumnji je bila objava na profilu za koji se tvrdi da pripada Radoslavu Dragijeviću, Dejanovom ocu, u kojoj je napisano da je unuka navodno u Düsseldorfu u Njemačkoj. Milan također navodi da policija redovno obavještava Dankine roditelje o napretku istrage, ali oni više ne znaju kome vjerovati.

(crna-hronika.info)