KIŠNO nevrijeme praćeno grmljavinom zahvatilo je dijelove Dalmacije.

Inače, danas je za gospićko, kninsko, riječko, splitsko i dubrovačko područje na snazi narančasti meteoalarm, što znači da vrijeme može biti opasno.

Prema prvim informacijama, čini se kako je najgore bilo u Dubrovniku, gdje su obilne padaline izazvale probleme u prometu. Niz vozila završio je pod vodom.

Voda izbijala iz šahtova

Niz stepenice u Gradu slijevale su se velike količine vode. Voda je izbijala i iz šahtova.

Potopljena je i Lapadska obala. Građani su prijavili odrone na više mjesta. Voda je tamo prodrla u Ininu benzinsku postaju. Potopljene su i kuće te ugostiteljski objekti.

Dubrovački vjesnik piše kako je i potopljen i Stradun, ali to ne smeta turistima, koji hodaju kroz duboku vodu.

Bujice u Makarskoj

Dalmacija danas navodi kako je u Makarskoj u vrlo kratkom vremenu palo 40-ak mm kiše, što je bilo dovoljno da se stvore bujice na gradskim prometnicama. Stiglo je zahlađenje koje su najavili prognostičari, pa su temperature na tom dijelu Jadrana s prosječnih 35 stupnjeva pale na ugodna 23 stupnja.

Prognostičari najavljuju kako se u Splitu i njegovoj široj okolici tijekom dana očekuje olujno jugo koje će navečer okrenuti na buru, a ni temperature neće biti visoke. Dosezat će maksimalnih 27 stupnjeva.

Kiša se predviđa i kasnije tijekom dana, u nekim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije i pljuskovi, dok će se temperature zraka kretati do maksimalnih 28 stupnjeva.

Problema je bilo i u Pločama, gdje je voda na pojedinim prometnicama dosezala razinu od 30 centimetara.

(index.hr)