Ran jutros kod Nove Gradiške došlo je do dvije teške prometne nesreće, a poginuo je jedan čovjek.

Policija je u 2.20 sati dobila dojavu da je na autocesti A3, između čvora N. Gradiška i Okučani, došlo do nesreće u kojoj je poginuo jedan čovjek. Na teren su izašli policija, Hitna i druge žurne službe. Utvrđeno je da su u toj nesreći sudjelovala tri vozila kojima su upravljali strani državljani. Jedan je čovjek poginuo. Na izlazu s autoceste došlo je do još jedne nesreće u kojoj je izletio kombi. – 13 ljudi je pregledano od toga je 9 migranata, dvoje imaju teške ozljede, dvoje je i hospitalizirano , nitko nije životno ugrožen – rekli su nam iz bolnice.

Policija je na mjestu nesreće organizirala konferenciju za medije na kojoj će otkriti detalje kako je došlo do ove tragedije.

– U jutarnjim satima na 154. kilometru autoceste A3 došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovali jedan skup vozila i još dva teretna vozila. U toj nesreći je jedna osoba smrtno stradala, a dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede i još je jedna osoba lakše ozlijeđena. Očevid na mjestu događaja vodi zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu uz asistenciju policijskih službenika prometne policije. Nakon utvrđivanja svih činjenica znat ćemo što je točno uzrok te prometne nesreće – kazao nam je  Ado Bačanović, pomočnik načelnika Prometne postaje policije Slavonski Brod.

– Autocesta je cijelo vrijeme zatvorena, govorimo o sjevernom kolničkom traku. Preusmjerava se na čvor Nova Gradiška na županijsku cestu. Očekujemo u roku od 45 minuta do sat vremena da će promet biti normaliziran – dodao je Bačanović.

(24sata.hr)