Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Autocesta FBiH Asmirom Dževlanom o izgradnji brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša.

Kako je rekao nakon sastanka gradonačelnik Sedić, Autoceste FBiH su već sad opredijeljene da idu u proces eksproprijacije. Pored toga Vlada FBiH je donijela odluku da koristeći se žutim, odnosno crvenim FIDIC-om osigura sredstva i ide u postupak izgradnje ove dionice.

Gradonačelnik Sedić je na sastanku obećao da će dati punu podršku kada je u pitanju postupak eksproprijacije, koji će se provoditi u gradskoj upravi, kako bi se postupak što prije okončao.

Gradska uprava će dostaviti podatke Autocestama, kako bi se mogao uraditi elaborat o eksproprijaciji, nakon čega će se podnijeti zahtjev za provođenje postupka. Uskoro će biti raspisan i tender za izvođenje radova na izgradnji brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša. Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić i izvršni direktor Autocersta FBiH Asmir Dževlan, danas su razgovarali i o mogućnostima donošenja zakona o autocestama i brzim cestama, kojim bi se olakšao postupak eksproprijacije i drugih administrativnih poslova.

(radiobihac.com)