Bihać ove godine obilježava 70 godina postojanja stonog tenisa. Tim povodom Stonoteniski klub „Bihać 1954“ organizira niz događaja koji će podsjetiti na bogatu historiju ovog sporta u Bihaću. Predstavnici Kluba posjetili su bihaćkog gradonačelnika Elvedina Sedića kako bi ga upoznali s programom obilježavanja i uručili zahvalnicu za dosadašnju podršku.

„Grad Bihać, Gradski sportski savez i njihovi prvi ljudi Elvedin Sedić i Saša Smiljanić su od osnivanja našeg Kluba pružali podršku i bili partneri u svim našim aktivnostima. Zato smo osjetili potrebu da im uručimo zahvalnice za dosadašnju uspješnu saradnju“, rekao je Elvir Hadžić, u ime predstavnika ovog Kluba.

U sklopu obilježavanja važnog jubileja, u subotu 21. septembra u Gradskoj galeriji bit će otvorena izložba koja će svjedočiti o tradiciji stonoteniskog sporta u ovom gradu, a međunarodni turnir će biti održan 28. septembra u Sportskoj dvorani.

„Zadovoljstvo je vidjeti entuzijazam i ozbiljan pristup radu u Klubu. Drago mi je što je njegovim osnivanjem i okupljanjem mladih zaljubljenika u stoni tenis, ovaj sport vraćen na sportsku kartu Bihaća“, rekao je gradonačelnik Sedić.

Stonoteniski klub „Bihać 1954“ je osnovan u martu prošle godine. Naziv kluba je simboličan, jer je za 1954. godinu vezan prvi spomen ovog sporta u Bihaću, pa se može kazati da je riječ o njegovom obnavljanju.