Iranske oružane snage odgovorile su na prijetnje izraelskih dužnosnika da će Izrael uzvratiti na raketni napad iz Teherana. Izraelski premijer Netanyahu obećao je da će Teheran platiti za napad u kojem je prema izvješćima ispaljeno oko 200 raketa na Izrael.

Teheran je sada izjavio da će Izrael pretrpjeti “veliko uništenje” svoje infrastrukture ukoliko napadne Iran, prema državnim medijima.

Iranska vojska također je upozorila da, ako saveznici Izraela izravno interveniraju, mogu očekivati da će njihovi interesi i baze u regiji biti izloženi “snažnom napadu”.

Netanyahu: Iran je večeras napravio veliku pogrešku – i platit će za to

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu izjavio je da će Iran snositi posljedice za svoj napad večeras.

“Iran je večeras napravio veliku pogrešku – i platit će za to”, rekao je Netanyahu. “U raketnom napadu postoji i namjerna i smrtonosna ruka iza tog napada – dolazi iz Teherana”, dodao je.

Kazao je da je napad propao unatoč tvrdnjama iz Teherana da je oko 90% raketa pogodilo svoje ciljeve.

Izvješća s terena i informacije iz SAD-a sugeriraju da je velika većina projektila uspješno presretnuta, a Izrael još nije izvijestio o štetama, ozljedama ili smrtnim slučajevima.

Izraelski dužnosnici već su obećali “bolan odgovor” svom neprijatelju, a glavni glasnogovornik IDF-a izjavio je da će odgovor doći na način i u trenutku koji oni odaberu.

(index.hr)