U australskom akvariju jedan neobičan pingvin po imenu Pesto postao je prava senzacija na društvenim mrežama, privlačeći pažnju posjetilaca iz cijelog svijeta.

U moru crno-bijelih pingvina, Pesto se izdvaja sa svojim čupavim smeđim krznom i impresivnom veličinom.

Sa skoro devet mjeseci i težinom od skoro 23 kilograma, Pesto je veći čak i od svojih roditelja, što ga čini pravim džinom među njegovim rođacima.

Ovaj pingvin, rođen u januaru ove godine, ubrzo je osvojio srca ljudi širom svijeta.

Njegova ljubav prema hrani i svakodnevnim avanturama postali su viralni hitovi, a akvarij Sea Life Melburn je izvijestio da je za zadovoljenje njegovog apetita potrebno 25 riba i da on nema nezdravu težinu, već samo uživa u hrani.

Ovaj simpatični pingvin je do sada prikupio više od pet miliona pregleda na društvenim mrežama, a njegovi videosnimci, u kojima se pojavljuje kako se igra i zabavlja, postali su pravi hit.

Posjetioci iz svih krajeva svijeta dolaze u Melburn samo da bi ga vidjeli. Čak je i pop zvijezda Keti Peri postala dio Pestove fan baze.

Nedavno je posjetila akvarij, a njen video sa Pestom dostigao je četiri miliona pregleda, u kojem ga je zabavila puhanjem balončića od sapunice.

Iako se čini da Pesto neće dugo zadržati svoju neodoljivu smeđu boju, očekuje se da će s godinama preći u klasičnu crno-bijelu boju pingvina.

Ipak, njegovo čarobno prisustvo i ličnost će ostati nezaboravni dio akvarija.

@sealifemelbourneaquarium #pesto #pestothepenguin ♬ The Next Episode – Instrumental – Dr. Dre

(avaz.ba)