HDZ BiH Bihać

HDZ BiH kao politička stranka na izbore izlazi s namjerom da doprinese poboljšanju opće kvalitete života svih građana Bihaća. Smatramo da je to glavna zadaća svake lokalne zajednice, pa tako i onih koji u njoj odlučuju. Gradsko vijeće i gradonačelnik trebaju biti servis i pouzdan partner svojih građana kroz rješavanje svih infrastrukturnih, komunalnih, socijalnih problema, ali i onih koji se odnose na kulturni, sportski i odgojno-obrazovni život našeg grada. Borba za Bihać je borba za nove investicije, nova radna mjesta, veći natalitet, mogućnost da svako dijete ima mjesto u gradskom vrtiću, te osiguranje uvjeta za sport i rekreaciju.

Želimo da naša djeca, sa svojim znanjem i kompetencijama, budu graditelji i budućnost Bihaća. Želimo da našu Unu krasi sadržajniji i infrastrukturno povezaniji NP Una, kao i ekološka svijest svakog našeg sugrađanina. Betoniranjem i bespravnom gradnjom na obalama Une, pa čak i u njenom toku, gušimo i ubijamo našu rijeku. Psi na ulicama našeg grada nisu samo odraz neprimjerenog ponašanja pojedinaca – bivših vlasnika tih pasa – već i neadekvatne reakcije nadležnih u gradskoj upravi i Gradskom vijeću, koji se trebaju suprotstaviti takvoj samovolji u skladu s važećim zakonskim propisima i uredbama. Imamo prekrasnu kulturno-povijesnu baštinu, ali ona sama ne može brinuti o sebi.

Potrebna joj je pomoć svih nadležnih institucija grada. Trebamo je zaštititi, obnoviti i pokazati brojnim turistima. I dalje želimo biti dobri susjedi i otvoreno surađivati s ostalim lokalnim zajednicama, kako unutar BiH tako i izvan nje. Sve u cilju promocije Bihaća, njegovih potencijala, ali i realizacije projekata u različitim oblastima koji će biti na dobrobit grada i građana. Sve to možemo postići, ZAJEDNO ZA BIHAĆ!

(HDZ BiH Bihać)