TVRTKA u Australiji na meti je kritika zbog ispraćaja koji je priredila dugogodišnjem zaposleniku. John je u tvrtki, koja nije imenovana, 42 godine radio na poziciji s minimalnom plaćom. Na posao je svaki dan putovao 40 minuta, piše Unilad.

Mogli biste pomisliti da bi poslodavac želio pripremiti nešto posebno za takvog dugogodišnjeg zaposlenika zbog njegove lojalnosti i predanosti, npr. bonus na mirovinu ili putovanje s plaćenim troškovima samo da pokažu da ga cijene.

Johnova priča dirnula mnoge

No Johnov kolega ostao je zgrožen “nagradom” koju je dobio za sve godine rada. Suradnik je otkrio kako je dobio samo roštilj i certifikat za sve te godine rada. U videu objavljenom na društvenim mrežama, koji je u međuvremenu izbrisan, napisao je:

“Danas je posljednji radni dan mog suradnika. Radio je u ovoj tvrtki 42 godine, za minimalnu plaću. Firma mu je samo priredila roštilj i dala mu potvrdu. Svaki dan se vozio autobusom i vlakom kako bi stigao ovamo na vrijeme. Ima više od 70 godina.

Toliko voli raditi ovdje da nije želio otići u mirovinu. Nema ni ženu ni djecu, ali ima nećaka kojeg jako voli. Bilo bi lijepo učiniti nešto kako bi znao da je poseban i voljen. Nema bonusa, samo roštilj i certifikat. Nemojte biti robovi svom poslu. Hvala, Johne, na tvojoj odanosti.”

Objava je dirnula ljude na internetu i mnogi prikupljaju sredstva da mu olakšaju mirovinu. “Sretan odlazak u mirovinu, Johne! Tvoj naporni rad i predanost motivacija su za sve nas.” “Zaslužuješ više”, Rasplakao sam se kad sam vidio ovo”, samo su neki od komentara.

(index.hr)