Dvadesetjednogodišnji Edvin Bosnić iz Brekovice već dugi niz godina bavi se futsalom, te svojim trudom i zalaganjem ostvaruje značajne sportske uspjehe. Igrač je za Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u futsalu, član malonogometnog kluba ‘Bubamara’ iz Cazina, a ujedno i trener u NK ‘Brekovica’. Futsal, vrsta malog nogometa koja se igra na manjem terenu od standardnog, obično u dvorani, naglašava tehniku, brzinu i preciznost. Ovaj sport, u kojem Edvin postiže zapažene rezultate, omogućava češće prilike za postizanje golova i brže izmjene napada, što ga čini vrlo atraktivnim za publiku…

BIHAĆ, 20. oktobra – Edvin Bosnić je sportski uzor mnogim mladim igračima. Svoje prve korake u nogometu napravio je još kao dijete, a futsalom se počeo baviti s 15 godina. S velikom strašću i predanošću trenira i nastupa za klub ‘Bubamara’ iz Cazina, dok u svom rodnom mjestu Brekovici trenira najmlađe nogometaše.

Govoreći nam o svojoj naklonosti futsalu kaže kako ga je općenito nogometu privukla volja i želja, i jednostavno to je zavolio.

Kako navodi – „I prije sam kažem trenirao veliki futbal a ono što mi je motivacija bila za rad je samo želja, ništa drugo. A što se tiče futsala nisam ni zamišljao jednog dana da ću to igrati, već samo je bilo bitno daj da se igra lopta, pa gdje god nebitno trava, parket i tako… a naravno na kraju je za to velika motivacija bila poziv za reprezentaciju BiH.“

Edvinov trud i ljubav prema sportu prepoznati su i na međunarodnom nivou, gdje je sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine nastupao za svoju zemlju na brojnim turnirima.

Izvor: rtvusk