ZBOG učenika (9) problematičnog ponašanja, došlo je do sloma sustava u zagrebačkoj školi, u kojoj je i ravnatelj, očito zbog nemogućnosti da riješi situaciju, dao ostavku. Danas uslijed situacije više od 1000 učenika nije došlo na nastavu.

Opet bojkot, poništen je dogovor

Radi se o đaku koji je prebačen u ovu školu nakon što se zbog njega, odnosno nesnalaženja odgovornih, ispisao cijeli jedan razred u njegovoj bivšoj školi. Početkom listopada nastava je također bojkotirana pet dana, ali tada je i iskomunicirano da je došlo do dogovora.

Roditelji i učitelji smatraju kako je obećanje prekršeno nakon što se učenik nenajavljeno pojavio u školi. Jutros su se roditelji okupili pred školom i na ogradu postavili natpise upućene odgovornima. Obećano im je bilo, kako doznaje HRT, da se učenik neće vratiti do nove godine.

Učiteljsko vijeće odlučilo je u znak podrške ravnatelju te djeci i roditeljima da se od utorka neće održavati nastava, ni u matičnoj ni u područnoj školi.

Odvjetnik Čurin: Dio nije ispoštovao dogovor, u slijepoj smo ulici

Odvjetnik roditelja Klaudio Čurin za Index je rekao kako navode koji se tiču dogovora da učenik ne ide u ovaj razred do nove godine ne može komentirati.

“Održali smo sastanak u uredu pravobraniteljice za djecu. Dogovoren je niz jamstava i mjera, dio je ispoštovan, naše stranke su se pridržavale onog što je bilo dogovoreno. Dio ostalih također se pridržao onog što su obećali, ali dio nije. Roditelji se drže dogovorenog”, rekao je Čurin, dodavši kako ne može reći o čemu se radi jer se radi o povjerljivim informacijama.

“Nažalost, stranke su dovedene u situaciju da moraju intervenirati pred nadležnim tijelima i situacija je ponovo došla u slijepu ulicu”, rekao je.

Kazao je kako država mora poduzimati mjere u nadležnosti svoje dužnosti, prije svega osigurati sigurno okruženje za djecu.

“Ovdje je problem dugo ignoriran i sad je eskalirao. Izbjegavanje problema nikad nije dovelo do rješenja”, rekao je odvjetnik Čurin.

Ovaj problem je dugo bio pod tepihom

Pogledajte VIDEO i cijelu informaciju klikom ovdje!