Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Musa s kondicionim trenerom Rubenom koji je zaslužan za formu

Košarkaški menadžer Miodrag Miško Ražnatović s ponosom je prokomentarisao izbor Džanana Muse za najkorisnijeg igrača (MVP) španske Endesa lige.

Bosanskohercegovački reprezentativac danas je dobio jedan od najljepših poklona u karijeri. Zaradio je titulu MVP-a španske Endesa lige samo šest mjeseci nakon što je stigao u ekipu Breogana.

Iako nije u pitanju jedan od najjačih klubova u Španiji, Breogan je na krilima Muse igrao iznad očekivanja ove sezone i ispostavilo se da je ovaj transfer pun pogodak za bh. košarkaša.

Upravo o tome govorio je Musin menadžer Miško Ražnatović koji je još jednom potvrdio da je Breogan samo usputna stanica i da je prelazak u veći klub neminovnost.

“Prie šest mjeseci sam postavio sliku Džanana Muse uz tekst da je u sportskom svijetu put do uspjeha drugačiji za svakoga. Tom uspjehu svakako doprinosi dobar agent, čiji je posao da osmisli strategiju za svog klijenta. Tada sam savjetovao Džanana da pređe u tim koji je tek obezbijedio plasman u špansku ligu, kako bi povratio sigurnost”, rekao je Ražnatović putem svog Instagram profila.

Srbijanski košarkaški stručnjak naglašava da će Musa pamtiti zauvijek ovu sezonu u španskoj košarci.

“Danas je on MVP španske lige i ja sam zaista ponosan na sve što je ove godine uradio. Igrao je i uvijek će igrati za veće timove od Breogana. Imao je i imat će uvijek bolje ugovore nego u tom klubu, ali sam potpuno siguran da je ovo sezona koju će Džanan pamtiti zauvijek”, zaključio je Ražnatović.

Podsjetimo, Musa je sezonu u dresu Breogana završio sa najvećim indeksom korisnosti u cijeloj ligi (23,1) uz prosjek od 20,1 poena čime je također najbolji u ligi.

Našem košarkašu je danas uručena nagrada za MVP-a lige na gradskom trgu u Lugu, a njegov brat je avionom u tajnosti stigao kako bi mu uručio trofej.

(klix.ba)