Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Članovi kluba borilačkih sportova FAVORIT BH iz Bihaća su na manifestaciji izbora sportista grada Bihaća za 2023. godinu dobili priznanja za postignute sportske rezultate u protekloj godini, što predstavlja još jednu potvrdu kvalitetnog rada u prepoznatljivom bihaćkom kolektivu.

Da su neprikosnoveni u seniorskoj konkurenciji dokaz su i dodijeljene nagrade od strane Gradskog sportskog saveza Bihać, i to:

  • Ajla Vojić je dobila posebno priznanje za postignute sportske rezultate i nagradu za osvojeno državno prvenstvo u olimpijskom boksu u kategoriji do 60 kg,
  • Šejla Oraščanin je dobila priznanje za osvojeno prvenstvo u olimpijskom boksu u kategoriji do 57 kg,
  • Almir Mujagić je proglašen za najboljeg seniora grada Bihaća za 2023. godinu i istovremeno je osvojio državno prvenstvo u olimpijskom boksu u kategoriji do 75 kg.

Sve troje su u 2023. godini nastupali i za seniorsku boksersku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, pri čemu su Ajla i Šejla učestvovale na Evropskim igrama u Poljskoj, a Almir na susretu reprezentacija u organizaciji Hrvatskog boksačkog saveza.

Specijalnu nagradu Gradskog sportskog saveza dobio je junior Hassan Selimović, koji je u 2023. godini osvojio Evropsko prvenstvo u kickboxingu, a takođe je nastupao na evropskom i svjetskom prvenstvu u olimpijskom boksu.

(Biscani.net)