Nakon što je jučer u Bihaću pronađeno tijelo mrtvog muškarca, još nije zvanično potvrđeno o kome se radi, mada se pretpostavlja da je riječ o 29-godišnjem Bišćaninu Edmiru Selimoviću, koji je nestao prije mjesec dana.

Tijelo nepoznatog muškarca pronađeno je jučer poslijepodne u bihaćkom naselju Vedro Polje, međutim još nije potvrđen njegov identitet s obzirom da je tijelo bilo u skoro raspadnutom stanju.

Ipak, nagađa se da je u pitanju 29-godišnji Edmir Selimović čiji je nestanak prijavljen 10. avgusta.

“Prema informacijama koje mi imamo, majka nestalog je po odjeći prepoznala da se radi o njenom sinu. Međutim, sa obzirom na to da je tijelo bilo u neprepoznatljivom stanju, tužilac je naredio da se izvrši identifikacija putem DNK analize, tako da još ne možemo stoposto potvrditi da se radi o Edmiru Selimoviću”, kazao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

U MUP-u ističu da je nakon jučerašnje obdukcije patolog utvrdio da na tijelu nema tragova nasilne smrti, odnosno da se ne radi o ubistvu, te da će tačne uzroke smrti tek trebati utvrditi.

Podsjećamo, Edmir Selimović zvani Šendara udaljio se iz porodične kuće 07. augusta oko 14 sati, od kada mu se gubio svaki trag. Nestanak je policiji prijavila njegova majka 10. augusta.

/klix.ba