Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK, Odjeljenja za sprečavanje zloupotrebu droga, trgovine ljudima i seksualnih delikata su u koordinaciji sa policijskim službenicima policijske stanice Bihać dana 17.08.2016. godine izvršili pretresanje prostorija i pokretnih stvari koje koristi M. T. rođen 1986. godine u Bihaću, gdje je i nastanjen te tom prilikom pronašli i oduzeli slijedeće predmete:

-vojna puška „M-48“, call. 7,9 mm,

-8 (osam) komada metaka, call. 7,9 mm,

-metalna kutija sa tragovima biljne materije koja asocira na „Cannabis sativu“,

-1 (jedna) stabljika zelene boje, visine 2,05 m, koja svojim izgledom asocira na biljnu vrstu „Cannabis sativa L“.

Dana 19.08.2016. godine prilikom kontrole učesnika u saobraćaju, odnosno provođenja policijske akcije „Blokada“ službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK-a, Odjeljenja za sprečavanje zloupotrebu droga, trgovine ljudima i seksualnih delikata, u koordinaciji sa policijskim službenicima policijske stanice Bihać i Jedinice policije za podršku MUP-a USK su u 23,30 sati kontrolisali putnički automobil marke „Audi“, B i H registarskih oznaka sa kojim je upravljao E. D. rođen 1997. godine u Bihaću. Prilikom kontrole u vozilu su pronađeni i privremeno oduzeti slijedeći predmeti:

-jedna pvc vrećica sa bijelim nepoznatim prahom koji asocira na opojno sredstvo „Speed“,

-jedna ručno izrađena cigareta tzv. „Joint“,

-jedna pvc vrećica u kojoj se nalazila suha zeljasta biljna materija koja asocira na „marihuanu“.

Provedenom kriminalističkom obradom došlo se informacija da je E. D. zeljastu biljnu materiju kupio od lica B. K. rođen 1995. godine u Bihaću te je i nad ovim licem zavedena kriminalistička obrada. Na osnovu pribavljenje Naredbe Općinskog suda Bihać izvršen je pretres porodične kuće, pomoćnih objekta i pokretnih stvari koje koristi B. K. te su tom prilikom pronađeni i privremeno oduzeti slijedeći predmeti:

-jedna metalna drobilica,

-pvc kutija sa tragovima zeljaste biljne materije koja asocira na „Cannabis sativu L“,

-pribor za konzumiranje narkotičkih sredstava (lula).

Dana 20.08.2016. godine u 01,15 sati u nastavku provođenja policijske akcije „Blokada“ kontrolisan je putnički automobil marke „Mercedes“, B i H registarskih oznaka sa kojim je upravljao Š. J. rođen 1995. godine u Bihaću. U vozilu se kao suvozač prevozio I. Ž. rođen 1990. godine u Bihaću, a tom prilikom u vozilu su pronađeni i privremeno oduzeti slijedeći predmeti:

-jedna ručno izrađena cigareta tzv. „Joint“,

-jedna pvc flaša u kojoj se nalazila neutvrđena količina suhe zeljaste biljne materije koja asocira na „marihuanu“,

-dvije metalne drobilice i

-jedan paketić papira za pravljenje cigareta „rizla“.

Provedenom kriminalističkom obradom došlo se do osnova sumnje da lice I. Ž. u naselju Sokoloc uzgaja opojnu drogu „Cannabis sativu L“. S tim u vezi dana 20.08.2016. godine, a po Naredbi Općinskog suda Bihać izvršen je pretres porodične kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi navedeno lice i tom prilikom su dvorištu kuće pronađene i oduzete dvije /2/ stabljike zelene boje, koje svojim izgledom asociraju na „Cannabis sativu L“.- saopćeno je iz MUP USK-a.