Kako saznaje BISCANI.NET portal, sinoć je održana vanredna sjednica Upravnog odbora Sportskog saveza Bihać. Jedina tačka dnevnog reda bila je što s bihaćkim sportskim kolektivima, koji su redom suočeni s gašenjem i obustavom daljnjeg djelovanja zbog neispunjavanja financijskih obaveza gradskog sportskog saveza prema istima.

U pismu Upravnog odbora upućenom gradonačelniku Bihaća Šuhretu Fazliću ističe se bojaznost da će svi loptački sportski kolektivi u Bihaću obustaviti s radom jer Sportski savez nema načina da izvrši financijske obaveze prema njima.

Dugovanja prema školskim dvoranama i Sportskoj dvorani Luke iznosi oko 26.000 KM. Ukupne financijske obaveze ovog saveza su premašile 150.000 KM. S druge strane financijska potraživanja Sportskog saveza od grada Bihaća iznose 177.000 KM. Osim sportskim kolektivima Sportski savez je financijski dužnik i prevoznicima, hotelima i drugim subjektima, saznaje BISCANI.NET portal.

Treba naglasiti da zaposlenici Sportskog saveza nisu, prema našim informacijama, dobili 5 plata. Zbog svega toga Upravni odbor Sportskog saveza traži odgovor od bihaćkog gradonačelnika što dalje s sportskim klubovima grada Bihaća. Očito da Sportski savez nema za to odgovora. Vidjet ćemo što će reći gradski oci.

Također saznajemo sa jučerašnje vanredne Skupštine NK Jedinstvo, da je klub financijski blokiran od strane jednog bihaćkog privrednika, unatoč novoj upravi kluba upitan je daljni nastavak takmičenja ovog kluba.

/biscani.net