Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Završen je treći dio državnog prvenstva u kickboxingu u najtežoj disciplini K1 style.

Učešće je uzeo i KBS FAVORIT BH iz Bihaća kojeg su predstavljali Ema Bajrić , Šejla Oraščanin , Ajla Vojić i Rasim Alunović i osvojili dva zlata i dva srebra, saznaje Biscani.net portal.

Ema Bajrić je odlično započela finalni meč međutim već u drugoj rundi je povreda skočnog zgloba koju vuče već nekoliko mjeseci bila odlučujuća da ne nastavljamo dalje i rizikujemo veću štetu.

Šejla je bila dominantna u finalu protiv takmičarke iz Konjica i jakim tempom prinudila je na predaju. Šejla je proglašena i za najbolju takmičarku na Državnom prvenstvu u disciplini K1.

Ajla je u finalu sudijskom odlukom 2: 1 pobjedila takmičarku iz Sarajeva i samim tim objedinila titule prvakinje BiH u tvrdim disciplinama.

Rasim je radio finale u seniorskoj konkurenciji “A” klase protiv iskusnog reprezentativca BiH Milana Babića iz Gacka.

Prema ocjeni mnogih stručnih lica u dvorani to je bio najbolji meč na prvenstvu a slavio je sedmorostruki prvak BiH Babić odlukom sudija 3:0.

Odlični nastupi Bišćana koji već u četvrtak očekuju nastup na svjetskom kupu u Mađarskoj.

Novo priznanje i za Emu Bajrić

Također u Gacku je održana i skupština kickboxing saveza BiH na kojoj je upriličena dodjela priznanja najboljim takmičarima za 2017. godinu, a naša Ema je dobila priznanje za najbolju juniorku u BiH.