Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Institut za razvoj mladih KULT i Ministarstvo privrede Vlade Unsko-sanskog kantona organizuju biznis forum posvećen je privrednicima i privredi, koji će se održati 7.marta u Bihaću, u hotelu Opal.

Cilj foruma na temu „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta” je razgovarati o teretima koji ograničavaju rast i razvoj privrede u Federaciji BiH sa fokusom na Unsko-sanski kanton, mogućnostima za njihovo prevazilaženje, inicijativama i aktivnostima koje se provode u svrhu ekonomskih reformi, programima i mjerama poticaja zapošljavanju i samozapošljavanju, posebno mladih, te prilikama i preprekama za pokretanje biznisa. Detektovat će se problemi koji ograničavaju rast i razvoj privrede u Bosni i Hercegovini, ali i pokušati ponuditi konkretna rješenja.

– Između ostalog, biće predstavljeni rezultati istraživanja dodjele budžetskih poticaja privredi u periodu 2012-2015., te inicijativa bh. privrednika za plaćanje PDV-a državi po naplaćenim umjesto izdanim računima. O temama će govoriti predstavnici resornih institucija vlasti, istaknuti stručnjaci iz oblasti ekonomije, poslovnog okruženja i zapošljavanja, privrednici uspješnih preduzeća i mladi preduzetnici. U konačnici, namjera je okupiti predstavnike vlasti, privrede i mlade ljude radi vođenja konstruktivnog dijaloga o pitanjima unaprjeđenja poslovnog okruženja i prilika za zapošljavanje u BiH, ističu u Institut za razvoj mladih KULT.

Samir Sedić, ministar privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona kaže da Forumu mogu prisustvovati privrednici, mladi preduzetnici, predstavnici vladinog, akademskog i nevladinog sektora, studenti/ce i svi oni koji žele i misle da mogu poboljšati stanje u bh. privredi. .

Ovaj biznis forum se održava u sklopu projekta „Poslovni prostor BiH“ koji provodi KULT a podržava ga USAID.