Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Biti human i velikodušan, biti topao i osjećajan su karakteristike ljudi koje se danas, pogotovo u ovo ludo vrijeme izuzetno cijene, a koje su na žalost rijetke.

Pomoći, pružiti ruku kada je potrebna, posebno onima koji su teško bolesni, čije su dijagnoze jezive, čak na prvi pogled bez ikakvih šansi za izlječenje, obiteljima koje žive na ivici siromaštva i koje jedva skupe novac za režije, a cijena liječenja njihove djece doseže milijunske iznose. Često su šanse za ozdravljene vezane za skupe međunarodne klinike koje ne priznaju humanost, samo sumiraju profit pa je darivati sredstva, koliko god mala ili velika bila, gesta i korak koji bi trebao biti normalan, human, socijalan, posve prirodan i uobičajen.

Naime,riječ je o srednjoškolki iz Velike Kladuše,Hanifi Tričić, koja boluje od leukemije.

Saznavši nesretnu priču ove mlade djevojke,vijeće učenika Katoličkog školskog centra Ivan Pavao ll u Bihaću,organiziralo je humanitarni koncert u saradnji sa upravom škole i ostalim srednjim školama u Bihaću kao što su: Elektrotehnička škola,Umjetnička škola i Unsko-sanski koledž.Cilj je bio prikupiti što veći broj finansijskih sredstava kojima bi olakšali Hanifino skupocjeno liječenje u Sarajevu. Koncert je uspješno održan 10.03.2017.godine u prostorijama Katoličkog školskog centra,i odaziv učenika i ostalih građana je bio izuzetno dobar,prikupiljen je određeni iznos novca koji će se uručiti direktno porodici Tričić iz Velike Kladuše.

Čovjek je velik toliko koliko daje. Treba davati od srca onim ljudima koji su u teškoj životnoj situaciji i bez pomoći. Treba uvijek imati na umu: Kolo sreće se okreće, tko danas bi gore, sutra bi dolje. Svakome se može dogoditi, svakome i sve: bolesti, neimaština, bankrot, potresi, poplave, nesreće, razne tragedije… Uvijek, kad god možemo treba pomagati jer to je osjećaj koji svakog čovjeka čini velikim, ispunjenim i sretnim čovjekom.