Članovi Plesnog kluba Virus iz Bihaća zajedno sa trenericom Dijanom Jajčević nakon uspješno okončanog nastupa na European Championship 2022 Modern & Contemporary Groups koji se održao u Sjevernoj Makedoniji posjetli su danas Gradsku upravu Bihaća.

Na nedavno završenom Europskom prvenstvu koje je još jedno u nizu na kojem su učestvovali takmičari PK Virus osvojili su brončanu medalju.

Plesni Klub Virus je do sada zabilježio niz uspjeha na prvenstvima europskog i svjetskog ranga. Tako su nositelji desetina zlatnih svjetskih medalja nekolicinu srebrnih i bronzanih medalja, te su dugogodišnji državni prvaci u raznim kategorijama.

„Svaka generacija djece je sve bolja. One imaju i volju i želju da pored toga što su odlične učenice u školama, daju sve od sebe da u što boljem svijetu predstave svoj Grad. Izuzetno nam znači podrška grada, Gradske uprave i gradonačelnika Bihaća, pa koristim ovu priliku da se u svoje ime i u ime PK Virus zahvalim svima koji vode ovaj grad kao i predsjedniku Gradskog sportskog saveza Saši Smiljaniću, ali najviše samim građanima koji nam uvijek daju nesebičnu podršku u svemu što radimo“ – kazala je Dijana Jajčević trenerica PK Virus.

Gradonačelnik Bihaća se zahvalio članovima PK Virus na dolasku, te naglasio da je uvijek zadovoljstvo čuti da je neko iz grada Bihaća otišao i ostvario uspjeh, a pogotovo kada neko iz generacije u generaciju ponovno oduševljava na način na koji je to rade članice PK Virus. Istakao je da je više nego potrebno da se ovakvi uspjesi javno prikazuju i veličaju.

Predsjednik Gradskog sportskog saveza Saša Smiljanić istaknuo je da su ovo najljepši trenuci za predstavnike sporta u gradu Bihaću te da je Gradski sportski savez i više nego ponosan na plesni klub Virus.