Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Vezana vijest:

– Bišćaninu Damir Mašiću zatvorili pekaru: “Pekarom sam prehranjivao četveročlanu porodicu i drugih primanja nemamo”

– Nakon što su mi otvorili malu pekarnicu. Danas kada sam napokon izganjao pravdu, pobijedio nepravdu osjećam potrebu da se obratim javnosti.

Dragi prijatelji, mušterije i svi vi koji imate svoje snove i ciljeve, jasno vam kazem ne odustajte od njih. Mi živimo u vremenu nepravde, u kojem smo prepušteni sami sebi. Zato dragi građani, patriote i svi vi koji ovu zemlju barem malo volite, pomažimo jedni druge. Neće nam nikakvi izbori, nikakvi viši funkcioneri pomoći ako mi nećemo sami sebi. Mnogi od nas još su ovdje, mnogi imaju snove kao i ja. Pomozimo ih, kupujmo ono što sami proizvode, jer to je naša šansa. To je ono što će mnoge ostaviti u ovoj zemlji.

Mi moramo početi cijeniti tradiciju, mi moramo voljeti naše običaje jer oni su temelj naše budućnosti. Ja sam izdao dvije knjige, pokušao mladim piscima biti primjer da kultura i dalje živi.

Počeo sam se baviti tradicionalnim obrtom, da bih dokazao da tradiciju ovaj narod još uvijek cijeni. Okrenimo se smjernici koja nas vodi u opstanak, kupujmo domaće i provjereno. Ja neću govoriti o onima koji su moj obrt zatvorili, o sebi će reći oni sami. Ja ovo govorim, radi buđenja svijesti da napokon počnemo cijeniti naše i domaće. Ne samo sutra, ne samo dok je ovaj članak pred očima, nego svaki dan u kojem sunce obasja ovu predivnu zemlju.

Zajedno smo jači, veći i otporniji na neodgovornost političara. Bez obzira na vaše ime, vašu vjeru i vaše političko oprijedeljenje. Mi imamo nešto zajedničko, a to je ova zemlja. kazao je Damir Mašić za Biscani.net portal.