Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Najviše pažnje plijene dueli Sloge i Olimpika, jedine dvije ekipe koje su ostale u borbi za plasman u elitni rang, no uzbuđenja neće nedostajati ni u mečevima klubova koji se bore za opstanak.

Sloga je porazom u prošlom kolu od Veleža zakomplikovala sebi situaciju, no u Simin Hanu vjeruju da to nije ostavilo traga na igrače i da će uspjeti slaviti u Čapljini. Koliko god fudbaleri Sloge tijelom bili u Čapljini, toliko će dijelom uma ili barem sluha biti u Visokom, gdje će rival Olimpik gostovati Bosni.

Da optimizma u taboru Olimpika pred ovaj susret ne nedostaje potvrdio i igrač ovog kluba Kerim Tatar.

“Svjesni smo da će biti teško. Ipak, očekujem maksimalno zalaganje svih igrača, dobru igru i da ćemo se vratiti sa tri boda”, kazao je Tatar.

Rudar iz Kaknja će pred domaćom publikom ugostiti Zvijezdu. Zeleno-crnima u posljednje vrijeme ne ide najbolje i morat će slaviti ukoliko se ne žele dovesti u nezgodan položaj dva kola prije kraja, a pod imperativom pobjede su još Iskra i Jedinstvo, čiji bi međusobni duel mogao dati jasniju sliku koja ekipa je bliže opstanku.

Pred TOŠK-om je gostovanje u Orašju, gdje će Tešanjci morati ostvariti pobjedu ukoliko žele napraviti iskorak ka eventualnom opstanku, dok će trećeplasirani Velež u duelu sa Metallegheom pokušati pobjedom potvrditi tri boda iz Simin Hana. Slaven će ugostiti Igman, a na Piroti će se sastati Travnik i Bratstvo.

Sve utakmice ovog kola igraju se danas od 17:30.