Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Denis Alijagić ima 15 godina i igrač je slavne Slavia Prag u Češkoj, dok je Sabina manekenka o kojoj pišu veliku svjetski mediji, piše 24h.ba.

Kada na tv prijemnicima vidimo Zlatana Ibrahimovića, Andreju Petković sa ponosom kažemo da je njihovo porijeklo iz Bosne i Hercegovine, ali ne razmišljamo da samo par koraka je te sportiste dijelilo od nastupanja za dres jedine domovine, te da ih je nemar određenih osoba otjerao ih ove države.

Denis je rođen 2003. godine u Pragu, a standardni je U15 reprezentativac Češke republike. Slavia ulaže mnogo truda u ovog igrača i očekuje kako je ispred njega jedna velika i uspješna karijera.

Happy birthday @delidesire

Objavu dijeli Denis Alijagic (@denis_alijagic)

Alijagić je trenutno i najbolji strijelac omladinske lige, a od svoje pete godine se bavi fudbalom. Do sada je skupio mnoštvo trofeja, individualnih nagrada i sa ponosom možemo reći kako će Denis ubrzo biti kandidat za bh. reprezentaciju.

Njegova starija sestra Sabina Alijagić ima 21 godinu. Ona je student, manekenka, društveni aktivista i humanista, te je do sada u karijeri radila na manekenskim poslovima od istoka do zapada. Sabina se u karijeri može pohvaliti kako je radila u Seulu, Tokiju, Osaki, Milanu, Ženevi, itd.

Simplicity caught by @pierreturtaut and @_yann06_

Objavu dijeli Sabina Alijagićová (@sabina_alijagic)

This years Christmas with @cartier

Objavu dijeli Sabina Alijagićová (@sabina_alijagic)

Zlatna bh. djeca sa ponosom predstavljaju svoje porijeklo, te ne zaslužuju da se njihove priče ne ispričaju. Nadamo se kako će u budućnosti nadležne institucije da prepoznaju kvalitete naših inozemnih nada i kako će ih privoliti i na svaki mogući način pokušati vratiti u domovinu. (24h.ba)