Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Topla ljudska priča iz naše Krajine, ovaj put dolazi nam iz Bužima.

“Evo jedna divna ljudska priča. Ovo je Dževad Ponjević. Dževad je bolesnom rođaku Ademu poklonio nešto jako vrijedno. Poklonio mu je svoj bubreg! Spasio mu život.

Ademu je naime otkazivao rad bubrega i išao je na dijalizu prethodnih 12 mjeseci. Pa se Dževad odlučio da ga pomogne.

Skoro godinu dana priprema, desetine pregleda i pretraga, pet odlazaka u Njemačku i pređenih skoro deset hiljada kilometara, iskušenja sa koronom, odgađanja operativnog zahvata. I konačno je proteklih dana u Njemačkoj obavljena transplantacija.

Dževad i Adem su inače iz Bužima. Njihovi roditelji su ih naučili da se vole i paze kao braća. Ademu je prethodno rađena jedna transplantacija, prije 15 godina i tada mu je donor bubrega bila sestra Šefika.

“Obojica se, hvala dragom Bogu, osjećamo dobro. Ja nisam ništa izgubio, dobio sam još više snage, ljubavi i vjere u svom životu. Hvala svim doktorima i medicinskom osoblju na susretljivosti od Bužima, Bihaća, posebno timu doktora u Minhenu koji je uspješno uradio operativni zahvat. Hvala našim porodicama, prijateljima i radnim kolegama na podršci i na kraju još jednom hvala dragom Bogu jer život je Božiji dar”, veli Dževad.

Dževadu, Ademu i njihovim porodicama želimo sve najljepše. I da se još dugo vole i paze.”- napisao je na svome FB profilu hafiz Nedim Botić.

(cazin.net)