Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Bjeloruski proizvođač rudarske opreme ‘BelAZ’ stoji iza impresivnog ‘monstruma’ – kamiona BelAZ-75710, koji ne samo da je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći kamion na svijetu, već i kao vozilo s najvećim tovarnim sandukom.

Ovaj div težak 450 tona pokreću dva dizelska motora ukupne snage od 2330 konjskih snaga, što mu omogućuje da se kreće kroz prostrane i teško pristupačne terene karakteristične za rudarsku industriju.

BelAZ-75710 je pravo čudo inženjerske tehnologije, a njegov ogroman tovarni sanduk i moćni motori čine ga neophodnim u rudarskim operacijama diljem svijeta. Kamion je sposoban prevoziti ogromne terete kroz grube terene, a svojom efikasnošću i snalažljivošću dokazuje se kao ključan igrač u industriji.

Demonstracije moći ovog diva pokazuju da se na putu BelAZ-75710 treba oprezno kretati, posebno kada se radi o manjim vozilima. Snimci uništenja putničkog automobila pod kotačima ovog giganta svjedoče o njegovoj impozantnoj veličini i snazi koja se koristi u rudarskom svijetu.