Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gradska uprava Bihaća kroz izmjene i dopune odluka koje se odnose na poslovanje privrednih subjekata na području grada Bihaća, te smanjenje parafiskalnih nameta, komunalnih naknada i ostalih taksi, i u ovoj godini želi dati maksimalnu podršku privrednicima koji uspješno posluju u Bihaću.

Jedna od uspješnih poslovnih priča jeste i tvornica stiropora Austrotherm u Turiji kod Bihaća, koja danas zapošljava 35 radnika i proizvodi godišnje 370.000 m3 stiropora. Zajedno sa pomoćnicima bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetio je firmu Austrotherm i u razgovoru sa direktorom Slavišom Gajićem upoznao se sa poslovanjem ove firme koja u Bihaću radi od 2008. godine.

Direktor Gajić istakao je zadovoljstvo interesom gradskih vlasti za rad Austrotherma kao kompanije koja od 2008. godine posluje u Bihaću i zadnjih godina bilježi povećanje proizvodnje i izvoza u zemlje regiona.

“Cilj posjeta uspješnim firmama na području našeg grada jeste da se upoznamo sa poslovanjem ali i sa problemima s kojim se susreću a možda se tiču lokalne zajednice, odnosno Grada Bihaća. Izmijenili smo nekoliko odluka i nastaviti ćemo i u ovoj godini kroz smanjenja naknada olakšati poslovanje proizvodnog sektora u Bihaću, koji, i pored svih poteškoća ipak posluje sa uspjehom i zapošljava veliki broj Bišćana”- kazao je gradonačelnik Fazlić.