Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Udruženje za pomoć beskućnicima i siromašnim , zaštitu okoliša i životinja „Bk=Arka“ u bihaćkom naselju Harmani u jednoj privatnoj kući skrbi za devet beskućnika koji su na razne načine ostali bez krova nad glavom. Ovaj problem koji je prisutan u cijelom svijetu nije zaobišao ni grad Bihać, a zahvaljujući solidarnosti i entuzijazmu članova udruženja Bk Arka beskućnici žive u kući do pronalaska trajnog smještaja ili povratka u svoje domove.

12719623_531025970356053_6490592288385681002_o

Podršku ovom udruženju dala je i gradska uprava Bihaća , a tokom današnje posjete bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević, zahvalio je članovima Bk Arka na velikom odricanju i brizi za beskućnike , istaknuvši da će gradska uprava obezbijediti dio sredstava neophodni za nabavku hrane i ostalih životnih potrebština za beskućnike koji borave u kući.

“ Hvala ovim dobrim ljudima na svemu što rade za beskućnike i socijalno ugrožene osobe i mi ćemo kao gradska uprava pomoći rad ovog udruženja kao što pomažemo i sve ostale ustanove koje se brinu o socijalno ugroženim osobama na području grada Bihaća “-kazao je tokom posjete gradonačelnik Emdžad Galijašević.