Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Međunarodne konjičke trke, 19. memorijal “Alija Izetbegović”, održane su danas na Bakšaiškom hipodromu u Bihaću. Četrdeset i jedno grlo iz Bosne i Hercegovine i regiona takmičilo se u pet velikih i uzbudljivih trka.

Ovaj memorijal predstavlja jedan od značajnijih događaja u regionu kada je konjički sport u pitanju.

– Konjički klub Jedinstvo je od prvog dana ozbiljno shvatilo ulogu koju je preuzelo na sebe, a to je organizacija takvog jednog događaja koji nosi ime po prvom predsjedniku naše države. Mi smo danas pokazali kako se treba odnositi prema svome predsjedniku – istako je Zijad Tahrić, predsjednik Konjičkog kluba Jedinstvo iz Bihaća.

Vlada Unsko-sanskog kantona je na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta izdvojilo 30 hiljada maraka za organizaciju ovog sportskog događaja.

– Mi smo, odlukom, izdvojili značajna sredstva za ovaj današnji događaj. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim organizatorima na prijemu i svim učesnicima ove sportske manifestacije – kazao je Almin Hopovac, ministar obrazovanja USK-a.

Nagradni fond trke dana Memorijal “Alija Izetbegović” bio je 40.000 KM, a pobjednik je grlo Olimpic Baileys u vlasništvu Dragana Leburića iz Gradačca, a džokej je Milan Konkolj. Pobjednik je osvojio 20.000 KM.

(faktor.ba)