Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

U prostorijama Gradskog odbora SDA Bihać danas je održana konferencija za medije. Prisutnima su se obratili predsjednik povjereništva SDA Bihać Hadis Jusić i vijećnici u Gradskom vijeću Bihać Hamdija Abdić i Irman Alijagić. Na konferenciji je bilo govora o idejnom rješenju aerodroma na lokaciji Golubići, proteklim izborima za predsjednike i savjet MZ Bihaća i BBI centru.

Po prvi put, nakon hapšenja, novinarima se obratio i Hamdija Abdić Tigar. Abdić je kazao da pojedini mediji vrše pritisak na Sud i Tužilaštvo USK, te zbog njihovih izvještavanja vezanog za slučaj “Šantić” bit će primoran da tuži, kako medijske kuće za koje rade, tako i lično novinare.

Krivično vijeće Kantonalnog suda u Bihaću ukinulo je Rješenje sudije za prethodni postupak tog suda kojim je odlučeno da Hamdiji Abdiću i ostalim osumnjičenim za ubistvo Vlade Šantića ne bude određen pritvor.

Podsjećamo, Hamdiji Abdić, Dedi Karabegović, Jasmir Topal, Enver Keranović i Ramiz Bajramović su uhapšeni zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo ubistva generala HVO Vlade Šantića koje se desilo u noći 8. na 9. mart 1995. godine u Bihaću.