Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

U Bihaću je danas potpisan Sporazum o saradnji gradskih odbora HDZ BiH i HDZ 1990, sa braniteljskim udruženjima Hrvatskog vijeća odbrane Unsko-sanskog kantona – Bihać. Zajednička saradnja realizovana je u cilju ostvarenja svih zakonskih i drugih prava poginulih, nestalih, ranjenih, oboljelih i demobilisanih branitelja pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane – regije Bihać. Saradnja se ogleda i u borbi za izgradnju jedinstvenog Spomen – obilježja za sve poginule pripadnike HVO-a regije Bihać tokom rata 1991-1995. godine. Promicanje zajedničkih interesa hrvatskog naroda i ostalih građana, obilježavanje značajnijih datuma i događaja, te podrška braniteljima prilikom zapošljavanja, socijalnog zbrinjavanja i ostvarenja drugih statusnih prava, također su predmet ovog Sporazuma.

Ono što uvijek naglašavamo jeste da ono što smo mi zajedno ovdje na prostorima grada Bihaća i tadašnjeg Okruga izgradili u ratu, a to je zajednička borba hrvatskog i bošnjačkog naroda je samo temelj i moramo ga nadograđivati, da ova županija i grad žive bolje, kao i svi razvojačeni branitelji i da se na poseban način sjećamo poginulih koji su dali svoje živote za ovo što danas imamo.

” istakao je Franjo Jurić, predsjednik GO HDZ BiH prilikom današnjeg potpisivanja sporazuma.

Mladen Šantić predsjednik GO HDZ 1990 Bihać, ovom prilikom za USKinfo.ba je izjavio: “Ovaj Sporazum samo je nastavak hronologije i dešavanja koje mi radimo već duže vrijeme. Cilj je objediniti zdravo hrvatsko tkivo i izići zajednički na izbore” istakao je Šantić.

 

/USK INFO