Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svoju pomoć unesrećenim građanima tokom trenutne situacije pružaju i humanitarne organizacije, posebno volonteri Crvenog Križa. Do onih najugroženijih prosljeđuju pakete, a u trenutnoj situaciji bilo je potrebno graditi vodoodbrambene zidove…

Koliko god prirodne i druge katastrofe bile strašne, lakše se prebrode kada nam neko pruži ruku pomoći. U takvim situacijama među prvima priskaču volonteri Crvenog križa. Tako je bilo i ovaj put kada su dijelili pakete sa hranom, higijenskim potrepštinama, odjećom i obućom. Govoreći o trenutnim i aktuelnim aktivnostima na terenu Husein Kličić, predsjednik CK USK-a kaže kako su jučer bili u Kulen Vakufu a danas u Pokoju gdje su dopremili određenu pomoć stanovništvu. Kada se voda povuče dat će na raspolaganje i svoje isušivače vlage, kazao nam je Kličić.

Ovih dana pune ruke posla su imali i volonteri humanitarne organizacije „SOS“ koji su građanima pomagali prije svega na način da su punili vreće pijeskom, vozili ih na mjesta gdje je to bilo potrebno i pravili barikade odnosno zidove za odbranu od vodene stihije. Zlatan Kovačević, predsjednik Humanitarne organizacije ‘SOS’ navode kako se mnogo porodica i građana našlo u teškoj situaciji te su oni pokrenuli veliki broj aktivnosti kako bi pomogli. Između ostalog Kovačević poziva sve kojima je potrebna pomoć, da se mogu obratiti ovim humanitarnim organizacijama koje su uvijek voljne pomoći.

(rtvusk.ba)