Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Županijsko državno odvjetništvo u Puli, nakon ispitivanja, pustilo je na slobodu Ademija Burima (29), hrvatskog državljanina koji je pomogao Kjari Pašić (32) i Marijani L. (14), državljankama Hrvatske, nakon ubistva Kjarinog trogodišnjeg sina, državljanina Bosne i Hercegovine, koji je rođen u Bihaću.

Burim je znao da su Kjara i Marijana zadavile dječaka u stanu u ulici Akvilejski prilaz u Puli pa tijelo prenijele i bacile u uvalu Mandrač, ali to nije prijavio policiji.

Iz tamošnjeg Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potvrđeno je da je pokrenut nadzor nad pulskim Centrom za socijalnu skrb i Domom za odgoj djece i mladeži, u kojem je boravila Marijana L. i odakle je pobjegla 16. maja.

Duboko potresena ubistvom mališana, oglasila se i Kadifa Pašić, tetka trogodišnjaka. Ona je ispričala novinarima da je njen brat Rešid Pašić osuđen na tri godine zatvora jer je pretukao Kjaru i njenog komšiju nakon što ih je zatekao u krevetu.

– Kjara je stalno varala mog brata s raznim muškarcima. Jednom se vratio s posla, ušao u kuću i zatekao je u krevetu s komšijom Safetom. Maleni je plakao u susjednoj sobi. Na sebi je imao tragove majčinih ugriza. Tad je moj brat pretukao Kjaru i komšiju. Potom je otišao u policiju i sam se prijavio. Na suđenju je sve priznao, ali i ispričao o problemima i o strahovima za dijete. Zbog toga je sad u zatvoru u Bihaću i izdržava trogodišnju kaznu – priča Kadifa Pašić. (AVAZ)