Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ukoliko ste privredno društvo ili udruženje koje svojim poslovanjem ili djelovanjem doprinosi povećanju i boljoj kvaliteti turističke ponude Nacionalnog parka Una i njegove okoline, ukoliko imate ideje i prepoznajete mogućnosti i prilike za razvoj novih proizvoda, usluga onda je ovaj poziv za vas.

Projektom „Zaštićena područja za prirodu i ljude“ i ovim pozivom namjera je potaknuti poboljšanje uvjeta za život u lokalnoj zajednici i inicirati privredne djeltatnosti koje će biti generator napretka, razvoja i podrške za daljnji rad u zaštićenom području, te načiniti izravnu vezu između zaštite okoliša i boljih životnih uvjeta, podići svijest unutar lokalnog stanovništva, a kao opći cilj osigurati dugoročnu održivosti i zaštitu prirodnog kapitala i povećanje odgovornosti prema okolišu.

Javni poziv za dodjelu Grant sredstava namjenjen je:

  1. Poslovnim subjektima, koji spadaju u kategoriju obrta, malog i srednjeg poduzetništva, a pripadaju sljedećim gospodarskim sektorima: turističkih usluga/djelatnosti, ugostiteljske usluge, domaće radinosti, tradicionalni obrt i poljoprivreda.
  2. Organizacijama sa statusom pravne osobe, neprofitnim organizacijama, registriranim u skladu s važećim propisima u Bosni i Hercegovini (udruženja, klubovi, nevladine organizacije) koje svoj im aktivnostima i djelovanjem doprinose razvoju turizma.

Ukupna vrijednost Fonda malih potpora je 45 000 EUR i u potpunosti ga je osigurao WWF Adria kroz projekat „Zaštićena područja za prirodu i ljude“ koji financira švedska razvojna agencija Sida.

Grant iznos koji će biti odobren za pojedinačne projekte će biti u rasponu od 1.500 EUR do 3.000 EUR.
Aplikanti moraju obezbjediti minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta.
Period implementacije projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci.

Rok za podnošenje aplikacija je 2. 6. 2017. do 14 sati. 

Dokumentacija: