Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ovo će potrajati, kažu da, kada dignu asfalt, postave cijevi zatrpaju nasipom, tek tada treba da prođe određeni broj dana da bi se zemlja slegla da bi preko cijevi i nasipa tek onda moga da nastupi valjak.

A zemlja se slegla i tamo gdje su već kopali a nije vraćen asfalt su rupe i neravnine kakve još nismo vidjeli u izrupanoj nam domovini.

I tako će biti ko zna koliko dugo jer grad jedva iznalazi sredstva da kao partner da svoj dio učešća u KFW projektu a kamo li da iznađe dovoljno sredstava da se brzo i efikasno vrati asfalt.

Saobraćaj se jedva odvija, a tek počinje turistička sezona, tako da je možemo odmah odbaciti.

Štetu trpe i svi drugi mali poslovi u gradu, jer čim se preusmjeri automobilski ili pješački saobraćaj vlasnicima ne preostaje ništa drugo nego da zaključaju radnje a i takvih je primjera sve više u gradu.

Zbog prašine sve fasade i prozori daju prizor Černobila, gume i obuća na ljudima kao da su upravo iz rata izašli.

Što je najgore niko ne izlazi pred javnost da kaže da se ovo mora, da je ovo generacijski projekt, da treba pokazati malo strpljivosti.

Ne, umjesto toga inspekcije pokreću akciju kodnog naziva “priključak” te će izricati kazne onima koji ne budu htjeli platiti priključak.

Bivši načelnik je htio ukinuti ovaj projekt kojeg je pripisao ondašnjoj SDP gradskoj Vlasti, a novi načelnik samo kuka kako neće biti para da se završi.

Više niko se ni ne trudi da nas ubijedi da je ovo sve neophodno.

Pa se moramo zapitati, jesu li mudre glave ovoga grada došle na stratešku ideju jer je izmjena kanalizacije neophodna, ili su nam ovo utrpali neki stranci u dogovoru sa nekima domaćim, jer ko nema svoga plana ima tuđi.