Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

U subotu 23.05.2015. godine sa početkom u 10:00 sati, u Bihaću se održava internacionalni karate turnir Bihać Open 2015.

Karate klub Bihać sa svojih 11 takmičara proteklog vikenda uzeo je učešće na karate turniru 17. Bugojno Open. Na ovom takmičenju nastupilo je ukupno 45 klubova sa 313 takmičara (219 muški i 94 ženska) u svim uzrasnim kategorijama u izvođenju kata i borbama.

U dosadašnjim nastupima na ovom prestižnom takmičenju KK Bihać je jedan od najuspješnijih klubova u državi, što su takmičari Bihaća pokazali i ovogodišnjim nastupima.

Osvojeno je ukupno devet medalja od čega pet zlatnih, dvije srebrene i dvije bronzane medalje. Zlatne medalje osvojili su Emil Sadiković Benjamin Harbaš, Hasan Džaferović, Ajdin Ćehić, Aldin Mahmutović (borbe). Druga mjesta i srebrene medalje osvojili su Dino Ružnić (kate), Elvedin Mehulić (borbe), dok su se bronzanim medaljama okitili Muhammed Murtić, Adis Halilović (borbe).

Na takmičenju u Bugojnu još tri takmičara KK Bihać i to Emil Sadiković, Dino Ružnić, Muhammed Murtić potvrdili su učešće na predstojećem Balkanskom prvenstvu koje se održava u Herceg Novom u junu mjesecu.

Za subotu u Bihaću zakazano je održavanje Internacionalnog karate turnira Bihać Open 2015. Na ovom turniru nastup je prijavilo oko 600 takmičara iz velikog broja klubova iz BiH i okruženja, a svoje dolaske potvrdile su i reprezentativne selekcije Srbije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i BiH. U klubu su spremni za sutrašnje domaćinstvo.

Takmičenje će se održavati u izvođenju kata i borbama za sve uzrasne kategorije (djeca, kadeti, juniori, seniori), na pet postavljenih tatamija u Sportskoj dvorani Luke u Bihaću. Ovo je za veliki broj klubova i reprezentacija posljednja provjera pred Balkansko prvenstvo te se očekuje da se na takmičenju u Bihaću pojavi veliki broj kvalitetnih karatista.

Napominjemo još jednom, takmičenje počinje u 10 sati.

/BISCANI.NET