Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Potrebni ugovori su potpisani, međutim, ono što se nameće kao problem jesu dodatna novčana sredstva koja treba iznaći, a koja su pala na teret budžeta grada. I pored toga, gradonačelnik je uvjeren da će ovaj projekt konačno biti završen u narednih 60 dana.

Na ove sedmice održanoj sjednici Gradskoga vijeća, gradonačelnik Fazlić je naglasio da se radi o jednom od najvažnijih i najskupljih infratrukturnih zahvata u Bihaću od kraja rata.

Gradonačelnik je pozvao kantonalnu i federalnu vlast da pomognu završetak pomenutih radova u okviru svojih kapaciteta. Gradonačelnik Bihaća kaže kako Vlada Kantona ima određene obaveze prema ovom gradu i očekuje da ih ispuni. Precizirao je kako se radi o dva miliona KM duga .

Fazlić naglašava da, bez obzira na trenutnu podjelu političke moći, gradu treba pomoći, jer KFW projekt je važan sve građane i treba ga privesti kraju.

Gradonačelnik je siguran da će se u narednih šezdeset dana KFW staviti ad acta, a, već ovih dana kreće se u realizaciju projekta „Aerodrom Golubić“, što će biti veliki impuls za razvoj ovog kraja.