Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

U Bihaću i Unsko – sanskom kantonu je mnogo kilometara puteva kojima je potrebna hitna obnova za koju su potrebna ogromna sredstva, ali novca nema i toga su svjesni građani i nadležne institucije. No, ono što se provlači kroz diskusiju građana putem društvenih mreža i forumima jeste da se bar mogu neke ceste zakrpiti.

U najgorem stanju su regionalni i lokalni putevi, koji su često prepuni opasnih rupa, pa vožnja po njima izgleda kao slalom, ali ni magistrale nisu ništa bolje. Građani se ne sjećaju da je ikad gora situacija bila sa cestama u Bihaću, ne ulazeći u razloge zašto su ceste iskopane i ostavljene, saznaje Biscani.net portal.

VEZANA VIJEST:

Najbolje stanje cesta se sada vidi nakon što se snijeg otopio, pa je taj proces rezultirao da ceste budu još gore. Jedan od primjera loših cesta u gradu je upravo u ul. Vazduhoplovne grupe (fotografije u prilogu).

Građani su svjedoci katastrofalnog stanja putne mreže, zbog čega nam se automobili “troše” neuporedivo brže nego u Evropi, tvrde lokalni mehaničari.

Da li će novo rukovodstvo, novi gradonačelnik grada Bihaća te se druge nadležne institucije utjecati i iznaći rješenje ovog problema, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.