Piše: Biscani.net

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, Edvin Alijanović, danas je posjetio Javnu ustanovu “Dječiji vrtić” Bužim kako bi pružio podršku njihovom radu. Tijekom posjete, ministar Alijanović razgovarao je s direktoricom ustanove i osobljem o svakodnevnom radu vrtića te problemima s kojima se susreću u pružanju usluga djeci.

Ministar Alijanović istaknuo je dugogodišnje izazove s kojima se ovaj predškolski vrtić suočava, uključujući loše stanje zgrade i teške uvjete rada. Naglasio je da će Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, zajedno s Vladom USK, uložiti napore kako bi osigurali poboljšane uvjete rada za osoblje i, što je još važnije, bolje uvjete boravka za djecu.

Tijekom razgovora, postignut je dogovor o budućim zajedničkim radnim sastancima predstavnika Vlade, Ministarstva i Dječijeg vrtića Bužim s ciljem pronalaženja rješenja za izgradnju novog objekta dječijeg vrtića u Bužimu. Ovim planom bi se riješili problemi u vezi s radnim uvjetima te proširili kapaciteti ove ustanove, što je potreba koja je već izražena zahtjevima roditelja na području ove općine.

(Biscani.net)