ni koji su početkom mandata bili dio Vlade, u istu se ponovo vraćaju osiguravajući vecinu koja je ovaj put uskraćena njihovim prvim partnerima sa pocetka mandata.

Povodom istih dešavanja večeras se oglasio i aktualni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Dragan Polimanac.

“More politički neukusnih naslova i bespotrebnih spinova, da se čovjek zapita koja to mašinerija sve pokreće….mrznja, korist, želja, šta…?

Vladi Kantona možda neki i jesu okrenuli leđa ali nisam baš siguran da je “glavni ministar” ostao sam. Vladu može napustiti samo njen član, ima nas još uvijek devet uz Huseina Rošića pa dokle-dotle. I dalje zajedno!”

Međutim, istina je da smjena Vlade u USK-a odavno više nije ni vijest.

Građani su ogorčeni do te mjere da više nikako ne prate politička kretanja na nivou Kantona. Kantonalna vlast i kantonale institucije postale su imaginarne tvorevine, negdje daleko iznad građana, samo alat u rukama političkih elita koji, iako sa preko 260 miliona KM duga, i dalje predstavlja plodno tlo za visoka primanja i ostvarivanje ličnih interesa političara.

Do boljih vremena za koji se većina pita i da li će doći, sve ćemo više naših sugrađana gledati kako kupuju karte u jednom smjeru za Njemačku i ostale Evropske zemlje.