Nakon što je Biscani.net portal objavio pomenutu fotografiju, usljedile su nove reakcije mještana te mjesne zajednice, ali ovaj put putem svoga portala “vikici.net”.

Biscani.net portal je već prenosio lošu situaciju iz MZ Izačić te drugih lokaliteta, pa predlažemo da pored ove nove informacije iz Vikića i MZ Izačić popratite i prethodno objavljene.

VEZANA VIJEST:

Stanje na lokalnoj cesti, koja povezuje Granični prijelz Izačić sa Općinom Cazin, i to na dionici u Vikićima (kod trgovine Rekić i Salkića), u najmanju ruku može se definisati kao alarmantno i iziskuje što hitniju intervenciju nadležnih organa.

Budući da su svi odvodni kanali za oborinske vode na toj dionici odavno van funkcije, i malo jača kiša je dovoljna da se na navedenoj lokaciji formira jezero koje ugrožava promet, kako pješaka tako i motornih vozila.

Voda dodatno ruinira asfaltnu podlogu i njenim povlačenjem ostaju ogromna oštećenja i rupe na kolovozu čije saniranje daje kratkotrajan efekat zbog čega je neophodna rekonstrukcija cijele dionice sa rješenjem za oborinske vode.

Na priloženoj fotografiji vidi se trenutno katastrofalno stanje uzrokovano naglim otapanjem snijega.

Možemo zamisliti stanje ceste nakon povlačenja vode. Ide proljeće pa valja razmišljti o hitnosti rješavaja datog problema.

Posao za predsjednika MZ Izačić i Grad Bihać da po hitnom postupku upute zahtjev prema nadležnima zbog hitnosti rješavanja datog problema, piše Vikici.net.

Dojavite i vi…

Svjedočili ste nekom događaju i želite objaviti na portalu? Pošaljite nam informaciju i/ili fotografije.