Dean Brett, nogometaš škotskog Cowdenbeatha, suočava se s nevjerojatnom tugom nakon gubitka svoje četveromjesečne kćerkice Mollie i djevojke Gemme Porteus, koja je preminula od raka kostiju u dobi od samo 22 godine.

Blizanke su rođene tri mjeseca prerano, a Mollie je preminula u dobi od četiri sedmice. To je bio samo početak teških izazova s kojima se Brett suočava. Gemma, majka djevojčica, suočila se s dijagnozom raka kičme nakon što su prolazile kroz teške trenutke s Mollie.

Dean opisuje tešku borbu koju su vodili i trenutak kada je prvi put vidio svoju preminulu kćerku u majušnom lijesu. S neizmernim tugom, dodaje kako se osjeća nemoćnim pred gubicima koje je pretrpio.

Još jedan šok uslijedio je kada je Gemma, nakon operacije u septembru, izgubila bitku s rakom. Dean se prisjeća kako se hrabro nosila s boli i nikada nije postavljala pitanja “zašto baš ja”. Ostavivši Deana s djetetom Mijom, Brett se suočava s izazovima odrastanja bez majke i sestrične.

Unatoč neopisivom gubitku, Dean je odlučan biti pozitivan i sretan zbog svoje preživjele kćerke Mie. Ipak, tuga ga povremeno obuzme na najneočekivanijim mjestima, a prisjećanje na prošle trenutke s Gemmom i Mollie čini mu se još uvijek nerealnim.

“Sada kad ju pogledam, vidim Mollie i Gemmu u njoj. Pitam se što njih dvije sad rade”, zaključuje Dean Brett kroz suze, suočen s neizmjerljivom tugom koja oblikuje njegovu svakodnevicu.