Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Na današnji dan 1992. godine, u jeku napada agresora na Bihać i Bihaćki okrug, u području Grabeža nestala su četiri pripadnika Petog korpusa A R BiH, Ahmet Ćehić, Fehim Dedić, Rifet Draganović i Mehmed Šarić. I ove godine članovi porodica, rodbina i prijatelji posjetili su ovo mjesto, gdje je prije nekoliko godina podignuta spomen ploča sa njihovim imenima…

Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima tokom borbenih dejstava na Grabežu, 15. septembra 1992. godine su nestala četiri pripadnika 501. slavne brigade Petog korpusa Armije R BiH, i to Fehim Dedić, Rifet Draganović, Mehmed Šarić i Ahmet Ćehić. Njihova sudbina i danas, 30 godina kasnije nije poznata najbližim srodnicima, koji neumorno čekaju na informaciju ili neki trag.

Spomen obilježje na dan njihovog nestanka obišla je rodbina i komšije koji još uvijek njeguju tradiciju sjećanja na svoju braću, rođake, prijatelje, koji su boreći se slobodu dali svoje živote. Inače, na području Unsko sanskog kantona još uvijek se traga za više od 300 osoba koje su nestale u toku rata u Bosni i Hercegovini.

(rtvusk.ba)