Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Trener Jedinstva reagovao na pritiske.

Trener Jedinstva iz Bihaća Safet Nadarević reagovao je brojne pritiske koje iz NK Iskra upućuju na organe NSFBiH pred sjednicu koja je zakazana za ponedjeljak.

Naime, na sjednici će se raspravljati o žalbi koju je Iskra uložila zbog odluke kojom je utakmica 25. kola između Travnika i Jedinstva registrovana rezultatom 3:0 u korist tima iz Bihaća. Bišćani su uočili nepravilnost, odnosno da je Travnik tokom sezone u rosteru imao sedam posuđenih igrača umjesto dozvoljena četiri, a zahvaljujući odluci koju je kasnije donio Savez bodovni saldo crveno-bijelih se popravio i trenutno se nalaze na mjestu koje ne vodi u niži rang.

Bugojanci ne odustaju od Prve lige FBiH i svim silama pokušavaju da izbore opstanak, pa se već neko vrijeme vodi ‘mali rat’, no još uvijek nije sigurno ko će od ova dva kluba izvući deblji kraj.

Povodom cijele situacije kontaktirali smo i trenera Jedinstva Safeta Nadarevića, koji je bio prilično oštar i bez dlake na jeziku odgovorio je šta se sve dešavalo u protekloj sezoni.

“Smiješno je kakvi se pritisci vrše. Nismo mi krivi Iskri što je kupovala utakmice, to mi je nakon naše utakmice rekao i njihov predsjednik riječima: ‘Nadareviću, što nismo kupili nismo ni dobili’. Tu je bilo deset svjedoka. Nije u pitanju samo Iskra, iste stvari radio je i TOŠK”, kazao je razočarani Nadarević za SportSport.ba, pa potom dodao:

“Sezonu smo završili sa 33 boda i garantujem da je svaki zasluženo osvojen. Iskra može tražiti pravdu, ne brani im niko, ali nadam se da će Savez odlučiti pošteno i sa sportske strane. Ili mi koji smo krvavo osvojili svaki bod ili oni koji su kupovali utakmice.”

Odluka će, podsjećamo, biti donesena u ponedjeljak.