Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Nakon vraćanja u funkciju sistema u Hrvatskoj, kao i boljih vremenskih uslova, na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša saobraćaju sve kategorije vozila

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog ugaženog snijega na kolovozu sporije se saobraća na dionicama u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima Bosne i Hercegovine, a izdvajaju se putni pravci Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Srbljani-Cazin-Velika Kladuša, Mrkonjić Grad-Livno i Livno-Drvar.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) vozače su upozorili i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz i izdvojili dionice Konjic-Mostar-Doljani, Jablanica-Prozor, Jajce-Banja Luka, Sarajevo-Foča i Bugojno-Novi Travnik. Frekvencija vozila je slabijeg intenziteta, a pojačan promet tokom dana očekuje se na putevima koji vode ka ski centrima i zimskim izletištima.

Vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnjua prilagođena uslovima na putu uz podsjetnik da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo zbog čega je na ovoj dionici autoputa potrebno voziti opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.