Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Iako već više od dvije godine živi u Dubaiju, gdje se bavi modelingom, Nejra kaže kako osjeća nostalgiju za BiH gdje dolazi jednom godišnje.

Život je Nejru vodio na razne strane svijeta, kroz mnoge gradove, a ona kaže da je sve to nekako dolazilo samo od sebe. Ova 25-godišnjakinja je rođena u Rijeci u Hrvatskoj, a do 18. godine živjela je u BiH. Osnovnu školu završila je u Sanskom Mostu, a gimnaziju u Bihaću.

“Moj prvi put u inozemstvo, vezan za modeling, bio je put u Istanbul, gdje sam provela skoro godinu dana, nakon čega sam dobila angažmane u Italiji i Francuskoj”, priča nam Nejra.

Ova lijepa Bosanka trenutno živi i radi u Dubaiju, na koji se odmah navikla zbog divnih ljudi, a kako kaže, odgovara joj i topla klima.

“U Dubai sam došla sasvim neplanirano. Kada sam boravila u Parizu, preko svoje tadašnje agencije sam dobila angažman u Dubaiju, otišla sam i ostala”, uz smijeh objašnjava Nejra, dodajući kako je nostalgija za BiH ipak neizbježna.

Tada je sklopila ugovor s modnom agencijom na tri mjeseca, a poslije toga je radila kao freelancer. Pored modelinga, već duži period radi u menadžmentu kompanije Dolce Sky iz Londona.

Iza Nejre je iskustvo rada u medijima i kaže da je televizijski posao nešto što mnogo voli i u čemu uživa. Učestvovala je u emisiji Udri muški na TV Pink i bila dio emisije Balkandisc koja je emitovana na Top Music TV, a učestvovala je i u programu Dubai Fashion TV.

Ova ponosna Bosanka u BiH dolazi jednom godišnje, kada posjećuje porodicu koja živi u Bihaću. Zahvalna je za svu podršku koju je imala od roditelja i brata te od prijateljice Jelene Leko. Posebnu zahvalnost, kako kaže, duguje i agentici Moni al Amine koja je i organizatorica takmičenja Miss Europe Continental UAE.

Pršić je imala veliku želju da se prijavi na izbor za Miss BiH ove godine, ali zbog mnogih obaveza nije stigla. Što se tiče planova za budućnost, Nejra ističe da će i dalje biti u svijetu mode te da će nastojati biti bolja u svakom segmentu života.