Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Gradska uprava Bihaća zajedno sa Kulturnim centrom Bihać, Gradskom galerijom i JU Za sport,odmor i rekreaciju i ove godine nizom zanimljivih sadržaja i događanja obilježiti će 757.rođendan grada Bihaća. Ovogodišnje obilježavanje Dana grada Bihaća imati će 13 sadržaja i trajati će sedam dana, u sklopu kojih će Bišćani imati priliku prisustvovati zanimljivim kulturno-sportskim događajima.

Program obilježavanja Dana grada počinje u ponedjeljak 20. februara koncertom muzičke omladine & Haman Jazz Banda u Gradskoj galeriji sa početkom u 19:30 sati. U utorak 21.februara u dvorani Luke u 10:00 sati predviđene su omladinske sportske aktivnosti , odnosno takmičenje učenika u malom nogometu, stolnom tenisu i šahu, a isti dan u 16:00 sati u kinu CineStar u Bihaću za bihaćke mališane biti će organizirana projekcija animiranog filma Snježna kraljica 3-Vatra i led(sinhronizirano).

U sali Kulturnog centra u srijedu 22.februara sa početkom u 10:00 sati biti će upriličen prijem djece iz bihaćkih vrtića u Unske smaragde . Isti dan u 11:00 sati u Kantonalnoj i univerzitetskoj biblioteci održati će se kreativna radionica za djecu predškolskog uzrasta i osnovnih škola. U večernjim satima u sali Kulturnog centra za građane Bihaća besplatno će biti izvedena predstava ,odnosno stand up komedija Željka Pervana “Na rubu Europe”.

Četvrtog dana manifestacije , odnosno u četvrtak 23.februara u Kulturnom centru u 11:00 sati biti će upriličena izložba Arhicva USK-a pod nazivom “ Bihać i prostor USK-a kroz vrijeme”. U petak 24.februara u Gradskoj galeriji sa početkom u 19:30 sati biti će upriličena izložba i promocija knjige “Pišem ti bosančicu” autorice prof. Alme Zulfikarpašić.

Za dane vikenda, odnosno u subotu 25.februara predviđena je promocija zbirke pjesama “Govor duše” autorice Džehve Havić, a u dvorani Luke održati će se koncert grupe Parni valjak. U nedjelju 26.februara sa početkom u 9:00 sati u sali Kulturnog centra predviđen prijem za mlade darivaoce krvi , a isti dan u 10:00 sati predviđen je pohod na planinarski dom Plješevica.

Obilježavanje 757. rođendana grada Bihaća završiti će 27.februara tradicionalnom svečanom sjednicom GV Bihać na kojoj će pojedincima i institucijama biti uručene plakete i zahvalnice. Isti dan u gradskoj tržnici u 11:00 sati biti će upriličena degustacija rođendanske torte , a u dvorani Luke sa početkom u 17:00 sati održati će se revijalna malonogometna utakmica GV Bihać- Generalni konzulat RH u Banja Luci.

Svi sadržaji koji su predviđeni u sklopu obilježavanja 757. rođendana Bihaća besplatni su , a podršku ovogodišnjoj manifeastaciji pored gradskih javnih ustanova i preduzeća dali su Bihaćka pivovara, CineStar Bihać , Udruženje Ventilator, stomatološka ordinacija Dentalart, cvjećara Fani, TeleAkustik i V-inox.