Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Husein Rošić, premijer Unsko-sanskog kantona i resorni ministri u Vladi Unsko-sanskog kantona održali su danas, u Bihaću press konferenciju na kojoj su dali pregled najznačajnijih aktivnostu u protekloj godini.

U najkraćem Vlada Unsko-sanskog kantona u 2017. godini održala je 107 sjednica sa u prosjeku 15 tačaka dnevnog reda. Od važnijih dokumenata u dalju skupštinsku proceduru upućeno je 15. Prijedloga Zakona, 9 Nacrta Zakona, 2 Mišljenja na nacrte zakona, Nacrt Strategije razvoja visokog obrazovanja u Unsko-sanskom kantonu 2019-2024., Prijedlog strategije prema mladima Unsko-sanskog kantona 2018.-2022., Nacrt Programa rada Vlade za 2018. godinu, Nacrt Budžeta za 2018. godinu te Prijedlog Odluke o privremenom finanasiranju Unsko-sasnkog kantona za period 01.01.-31.3.2018. godine.

– Iako su prihodi bili povećani, na žalost Unsko-sanski kanton uskraćen je za značajne iznose sa federalnog i viših nivoa vlasti, kapitalni projekti sa ovog područja nisu uključeni u budžet Federacije BiH. Nažalost nedostajalo je političke stabilnosti na području Unsko-sanskog kantona i, moramo priznati, sami sebi smo krivi što se naš glas nije jače čuo u Sarajevu. To ćemo promijeniti u 2018. godini. Naš je prioritet da zastupamo građane našeg Kantona i nastupat ćemo oštrije i zahtijevati ono što nam pripada, a pripada nam jednako kao i drugima, kazao je premijer Rošić.