Piše: Biscani.net

Omladinski fudbalski klub “Bihać” započeo je implementaciju ambicioznog infrastrukturnog projekta, obilježavajući tako 25 godina svog postojanja. Kroz ovaj projekt, klub planira značajna poboljšanja na svom stadionu kako bi pružio bolje uvjete za igrače i publiku.

Projekat započinje zamjenom ograde na stadionu, što je prvi od mnogih planiranih koraka u procesu obnove sportske infrastrukture. Sredstva za ovu fazu projekta obezbijedili su kroz podršku Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona i Vlade Unsko-sanskog kantona. Klub se također prijavio za dodatnu podršku od drugih nivoa vlasti kako bi ostvarili svoje dugoročne ciljeve.

Projekt “Sportski centar Prekounje” je krajnji cilj kluba, a implementacija ovih infrastrukturnih poboljšanja ključna je za postizanje tog cilja. OFK “Bihać” izražava zahvalnost gradonačelniku Elvedinu Sediću na administrativnoj podršci koja je omogućila početak ovog projekta.

Ovo je još jedan korak prema modernizaciji sportske infrastrukture u Bihaću, stvarajući povoljnije uslove za mlade fudbalere i sportske entuzijaste te doprinoseći lokalnoj sportskoj zajednici. OFK “Bihać” se ponosi svojom predanošću razvoju i rastućem uticaju na sportski život u regiji.

(Biscani.net)