Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Grad Bihać je i ove godine zajedno sa Kulturnim centrom organizirao tradicionalnu Maturijadu na Gradskom trgu za učenike bihaćkih srednjih škola kako bi na svečan način proslavili kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

Već tradicionalno na Gradskom trgu u Bihaću okupilo se preko 600 maturanata iz svih bihaćkih srednjih škola kako bi plesom i pjesmom obilježilo završetak srednjoškolskog obrazovanja. Maturanti su nosili iste majice, a za dobru atmosferu i zabavu ove godine pobrinuli su se DJ Inis i Nejra Karabegović uz pratnju Ajdina Kantarevića.

Iako uživaju u posjednjem danu svog srednjoškolskog školovanja, učenici su svjesni da je pred njima nova stranica njihovog života. Već se uveliko spremaju za studentske dane, pa tako već svi znaju koji fakultet će upisati. Veliki broj njih odlučio se za studiranje upravo u gradu Bihaću.

Prisutnim srednjoškolcima obratili su se i organizatori,  istaknuvši da je današnja manifestacija pokazala da se grad Bihać, u ovom slučaju,  može porediti sa evropskim metropolama.

Cilj ove manifestacije, prema riječima organizatora jeste  udruživanje mladih ljudi iz različitih škola i sredina radi druženja i prenošenja iskustava, pa se tako nadaju da će se tradicija održati i naredne godine.