Službenici Jedinice granične policije Hum danas su lišili slobode dvojicu državljana BiH.

Na MGP-u Hum prilikom ulaska u BiH utvrđeno je da pedesetšestogodišnjeg E.Č. potražuje Općinski sud u Zenici zbog kaznenog djela “prikrivanje”. Predan je službenicima Sudske policije sudova u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Provjerama tridesetšestogodišnjeg S.J., prilikom izlaska iz BiH, utvrđeno je da ga traži Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona 10 zbog kaznenog djela “prevara”. Bit će predan nadležnom organu.

Pripadnici JGP Dobrljin na MGP-u Kostajnica 1.2..2018. prilikom ulaska u BiH lišili su slobode četrdesetsedmogodišnjeg državljanina BiH. Utvrđeno je da A.T. potražuje Općinski sud u Bihaću zbog kaznenog djela „krađa“. Predan je službenicima Sudske policije Bihać.

Isti dan na MGP-u Gradiška prilikom ulaska u BiH lišen je slobode dvadesetosmogodišnji državljanin BiH. Utvrđeno je da S.M. potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog kaznenog djela „teška krađa“. Predan je službenicima Sudske policije Banja Luka.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla 1.2.2018. na letu za Stockholm kontrolom putovnica utvrđeno je da B.R. (1989.) potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog kaznenog djela „teška krađa“. Ovaj državljanin BiH lišen je slobode i predat službenicima Sudske policije sudova Tuzlanskog kantona.